Nyssa derde van Nederland

In Tilburg vond het NK judo voor judoka’s onder de 18 jaar plaats. De beste vier uit ieder district hebben zich hiervoor geplaatst en strijden voor het podium.

Nyssa Supusepa van sportschool Salomons kwam als kampioen van NH uit in de klasse tot 40 kg. Yulia Waardenburg werd in de kwartfinale via 2 maal wazari naar de herkansing verwezen. De halve finale was zij sterker dan Klein uit Noord Nederland, maar Nyssa liep helaas tegen een wazari op. Dit was de enige aanval van Klein die later ook de finale won.
Om de derde plaats werd Linda Verhaart ook uit Noord- Holland met een heupworp verslagen. De eerste nationale medaille voor Nyssa was een feit.

Esmiralda Marijnissen start haar partij goed, maar komt achter met een shido. Hierdoor maakt zij een geforceerde aanval en deze werd overgenomen met een ippon.
In de herkansing won de 13 jarige met 2 maal wazari. In de derde vond zij haar Waterloo. Goed meegeknokt en nu op naar het district kampioenschap -15 jaar.