Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport in opkomst en kan beoefend worden vanaf 6 jaar.

Onze gediplomeerde trainer Widjay zorgt voor een pedagogisch verantwoorde plezierige training zoals bij alle lessen op onze sportschool.
Discipline, respect, weerbaarheid en conditie zijn de sleutelwoorden bij Kickboksen.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de U.S.A. is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai.

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het muay thai anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het scoren van punten, terwijl je bij muay thai iemand zo hard mogelijk wil raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai (Thaiboxing), niet toegestaan.

Het Muay Thai of Thaiboksen is een vorm van kickboksen  waar gebruik wordtgemaakt van Boks – en traptechnieken, elleboogstoten en aanvallen met de knie. In zijn competitievorm staat Thaiboksen dan ook bekend om zijn keiharde en spectaculaire acties. Maar competitie is een klein aspect van de training en slechts weggelegd voor gemotiveerde mensen.

Wat ons voor het moment meer interesseert is de training zelf. Het Muay Thai vereist een juiste dosering van snelheid, explosieve kracht, inzicht en het reactie-vermogen.
Bij ons krijgen de nieuwelingen eerst les in bokstechnieken en verplaatsing. Dit gebeurt op een zeer technische manier en vormt de basis voor een technisch resultaat. Gescheiden hiervan worden traptechnieken aangeleerd. Daarna komen de combinaties. Deze worden op HOOG tempo ingeoefend op stoot- en trapkussens. Door een systeem van rondes, met tussendoor een zeer korte rustperiode, wordt long – en hartcapaciteit vergroot, en daarmee ook het uithoudingsvermogen.

In het tweede deel van de training worden de technieken met partner in toepassing gebracht. Voorzien van scheenbeschermers en bokshandschoenen oefenen de leerlingen aanvallen, afweren en tegenaanvallen in. Dit steeds met het grootste respect voor de trainingspartner.
De bedoeling is om elkaar vooruit te helpen en niet af te straffen.Aan het einde van de training worden situaties ingestudeerd tijdens een LICHTE SPARRING.
Je kunt je wel voorstellen dat niemand er erg op gebrand is om zich driemaal per week bont en blauw te laten slaan.Dat gebeurt dus niet!!
De meer hevige types kunnen later hun agressie kwijt in de competitie.
Dan rest er nog het ZELFVERDEDIGINGS ASPECT. Daar het Muay Thai ontdaan  is van alle franje, blijven alleen technieken over die aan jarenlange praktijk getoetst zijn.

Ben je op zoek naar een Dynamische en harde sport, WAAR KAMERAADSCHAP EN CLUBGEEST  HOOG STAAN AANGESCHREVEN???
Kom dan eens met ons meetrainen, op een van onze trainingen!!

Prijslijst