Judoka’s sterk op het Bloembollentoernooi.

In Anna Paulowna op het Bloembollen toernooi behaalden de judoka’s van Sportschool Salomons mooi resultaten.

Nyssa Supusepa won bij de jeugd – 15 jaar tot 36 kg  alles met ippon door houdgreep en drie keer met een worp. Zij liet mooi en gevarieerd judo zien en werd kampioen in een zwaardere gewichtsklasse. Naomi Schip pakte een nette derde plaats in de dezelfde categorie.

Joshlyn Supusepa won tot 40 kg alle vier partijen met ippon 2x met een worp een met een verwurging en een met een houdgreep en was daarmee 1e tot 40 kg

DSC_0012

Fijn ploeg meiden!

Yara won vier keer met verschillende technieken een ippon en verloor alleen van Sammy Beelen en pakte daarmee het zilver tot 44 kg in dezelfde klasse won Mika Leijsner de derde plaats met prima judo door drie.maal te winnen en 2 verliespartijen.

Jasmijn Rootlieb  behaalde de derde plaats tot 63 kg bij de meiden.onder 18 jaar door o.a.een mooie ippon op kampioen  Anna va Zullen en winst op Lisa Stom.

Casper Loman won in zijn poel tot 73 kg bij de jongens onder 18 jaar alles met ippon. In de halve finale verloor hij van Justin van Heest met een shido (kleine straf) in de golden score. Om de derde partij had Abel de Graaf geen kans tegen Casper. Derde plaats voor Casper.

DSC_0005

Goed gedaan mannen!

Stan Folkers, die een tijdje geen toernooien heeft gedaan werd netjes 2e in zijn poel tot 42 kg. bi de jeugd -15 jaar. In de kruisfinales verloor hij zijn eerste partij en won vervolgens 2 x. Een mooie derde plaats voor Stan.

Bij de jeugd -15 jaar verraste 1e jaars Yannick de Rooij door sterke tegenstanders in zijn poel met ippon te verslaan. De poelfinale tegen Nederlands kampioen Luck Needham verloor hij met wazari, maar door al zijn ippons werd Yannick toch poelwinnaar. In de kruisfinales was zijn kruid toch wel verschoten, en bleef hij steken op een goede 4e plaats.

Bij de jeugd tot 12 jaar wist Ruben van Eekelen zich met vier knappe overwinningen als 2e van zijn poel te plaatsen bij de beste 6. In deze samenvoeging wist hij de eerste te winnen. Na een verliespartij moest hij.om de derde tegen een tegenstander die echt een maatje te groot was.