Spinning

Wij spinnen op de allernieuwste Schwinn spinningbikes!

Het spinning programma is een leuke en veilige groepstraining voor iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud, beginner of gevorderde. Iedereen kan immers fietsen en door de afstelbare weerstand van de fiets kan iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau en intensiteit trainen.

Ook kun je spinning gebruiken als training om volgend jaar de Alp d’Huez te beklimmen!

Spinning biedt voor elk wat wils. Nog nooit kon je zoveel calorie├źn per tijdseenheid verbranden als bij spinning. Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur(ice) beleeft U een fietstocht in al zijn facetten. Het is dus niet alleen maar drie kwartier fietsen, maar alle facetten van spinning komen aan bod onder begeleiding van stimulerende muziek.

Tips voor de beginnende spinner. Spinnen is niet hetzelfde als fietsen op de straat of in het bos. Stap op de fiets niet direct via de pedalen. Remmen kan je door de weerstandsknop in te duwen! Nooit zomaar afstappen. Zorg dat je nooit zonder weerstand fietst.

De juiste schoenen geeft een beter contact met de pedalen. Harde zolen zijn goed geschikt. Zachte zolen geven geen goed gevoel bij de cirkeltechniek en geven krachtverlies door de demping.
Je kan eigen fietsschoenen met SPD gebruiken. Het dragen van een fietsbroek met zeem voorkomt zadelpijn en is zeer zeker aanbevolen. Fietshandschoenen zijn prettig, en geven een betere grip en een comfortabeler gevoel bij het fietsen. Neem altijd een kleine handdoek mee om het altijd aanwezige transpiratievocht weg te nemen en om op het einde de fiets netjes af te drogen voor de volgende spinner. Het vochtverlies kan behoorlijk oplopen en Spin dus nooit zonder een bidon met water of een dorstlessende sportdrank . Een goede cirkeltechniek is effici├źnt en langer vol te houden. Na het fietsen de fiets afdrogen en hij is klaar voor de volgende spinner!

Veel Spinplezier!!!!!!!!!!! Dinsdag en vrijdag om 09.00, en woensdag 20.00 uur! Prijslijst