Drie medailles in Hoofddorp!

Op het Open Haarlemmermeerse Judo Kampioenschap werden door de judoka’s van Salomons podiumplaatsen behaald. De gehele nationale top gaf hier acte de prĂ©sence.

Bij de meisjes tot 18 jaar was er op zaterdag goud voor Joshlyn Supusepa in de klasse tot 40 kg.
Zij bereikte de finale met verzorgd en aanvallend judo. In de finale liet zij er geen twijfel over bestaan wie er met het goud vandoor ging. Met een daverende heupworp besliste zij dedsc_0308 wedstrijd.
Zondag deed zij gewoon weer mee aan het meetmoment bij de meisjes onder de 17 jaar. Hier opende zij tegen de winnaar van het vorige meetmoment met een yugo met beenworp. Zij was veel te sterk voor haat tegenstandster en scoorde nog 2x yugo en wazari. Zonder dat het de bedoeling was, zij dacht de band te pakken, greep Joshlyn de broek van Fleur de Ruiter en dat wordt helaas bestraft met diskwalificatie. Een enorme domper voor de veel betere Zaanse! De volgende partij besliste zij weer erg sterk met wazari en een houdgreep met ippon. Een tweede plaats bij de – 17.
Zaterdag was ook Don de Boer weer in actie na een paar maanden aan geen enkel toernooi te hebben meegedaan. Bij de jongens -15 won hij de 1e partij, na een achterstand met een handige actie op de grond met houdgreep. De halve finale werd zijn tegenstander verrast door een zeer snelle binnenwaartse haak met ippon. De finale kwam hij nog te kort door een gebrek aan wedstrijdritme, maar wel een mooie tweede plaats voor Don.
De derde medaille werd binnen gehaald door Naomi Schilp bij de -15 tot 36 kg. De eerste wedstrijd verloor zij met minimaal verschil op een shido. In de herkansing liet zij zien dat ze gebrand was op een podiumplaats en won tweemaal op rij. Om de derde plaats kwam zij uit tegen clubgenote Nyssa Supusepa. Ditmaal trok Naomi aan het langste eind en won met ippon en ging met een verdiende bronzen medaille naar huis. De judoka’s lieten zien dat Zaanstad weer goed op de kaart staat op Nationaal niveau.
Op de foto de drie prijswinnaars met van links naar rechts Don de Boer, Joshlyn Supusepa en Naomi Schilp