Essi, Rosa en Tristan op het podium in Alkmaar.

Op het internationale toernooi in Alkmaar presteerden de judoka’s van Salomons uitstekend.

Door deelname uit Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Hongarije en Frankrijk was het sterk bezet.
Esmeralda Marijnissen kwam uit in de klasse tot 57 kg. In de voorrondes was zij duidelijk de baas over haar tegenstanders. Via winst met 2 x ippon op een Zweedse en Nederlandse judoka kwam zij in de finale. Tegen opnieuw een Zweedse verstapte zij zich en liep op een ippon. Een mooie 2e plaats was haar deel.
Rosa Sprengers kwam uit in dezelfde klasse bij de meisjes tot 15 jaar. De eerste partij won zij netjes. De tweede tegen de latere Zweedse kampioene was net wat te veel. Om de derde won zij netjes met schouderworp en houdgreep. Zij gaat duidelijk vooruit.
Tristan van Dansik kwam in dezelfde leeftijd categorie uit tot 66kg. Helaas was hij op de weegschaal 68. Zo moest hij uitkomen bij de zwaargewichten (66+ kg)
De eerste was hij er nog niet helemaal bij en de 2e tegenstander was echt een reus. Daarna herpakte hij zich uitstekend en won hij zijn volgende 2 partijen met ippon. Een verdiende 3e plaats voor Tristan.