Jeugdwestfriese team supersterk!

 

Op zondagochtend werd in Zaandam in de vernieuwde en uitgebreide dojo van Sportschool Salomons op Blooksven 10 de eerste ronde van de Westfriese-judojeugdcompetitie gehouden.

Tegen het altijd lastige team van van Heest/Landsmeer begon het goed. Jay Odinga (24 kg.) en Calvin Taroe (27 kg.) beide nieuw in het team wonnen hun partij. Lilit Moeradjan (38 kg.) en Akin Bal (42 kg.) scoorden ippon. De beslissing lag bij Sarkis Moeradjan ( 55 kg.). Hij liet er geen gras over groeien en met een snelle schouderworp haalde hij de zege binnen voor de Zaankanters.

De tweede partij tegen Hajime uit Alkmaar werd de maximale score! Alle judoka’s wonnen met ippon. Nu wonnen ook Swen Collet (30 kg.), Dominique Benjamins (34 kg.), Sven Timmer (42 kg.), Rosanne Pranger (46 kg.) en Kain Klok (50 kg.).

In de derde partij tegen Pijloo sport uit Amsterdam werd de waarde van het team echt duidelijk. Er werd een mooie prestatie neergezet met goed judo. Niemand liet zich verrassen en mentaal bleken de judoka’s tegen een stootje te kunnen uiteindelijk werd er met 10-8 gewonnen zonder de geblesseerde Akin Bal die verrassend goed werd vervangen door Sven Timmer. 2 jaar te jong , maar in de golden score bleef hij nog steeds overeind . Op beslissing moest hij het echter afleggen. Door deze drie overwinningen staat het team na de eerste dag bovenaan.