Joshlyn 3e van Nederland

Joshlyn Supusepa 3e op NK judo

FB_IMG_1457874917036
Op het NK judo tot 15 jaar veroverde Joshlyn Supusepa het brons in Apeldoorn. De Noord Hollands kampioen van sportschool Salomons won haar eerste partij tot 36 kg. gedecideerd met een wazari door een heupworp direct gevolgd met houdgreep. De tweede tegen Wekking werd door een strafje in het voordeel van Joshlyn beslist. De halve finale tegen Fleur de Ruijter was spannend. Beide meiden zijn aan elkaar gewaagd en ditmaal won de Ruijter door een yugo.

Deze verliespartij werd door Joshlyn zeer goed verwerkt en zij stond gebrand op brons aan de start tegen Kolvenbach. Zij liet niets aan het toeval over en was veel te sterk en met ippon veroverde zij een verdiende derde plaats.
FB_IMG_1457874960348
Yara de Lang won de eerste wedstrijd met een wazari en de tweede met een mooie ippon door een prachtige binnenwaartse veeg. In de kwartfinale kwam zij tegen Zouaidia in een houdgreep. In de herkansing tot 40 kg. pakte zij Lueb in met een houdgreep, maar verloor uiteindelijk van Esmee Kroon waar zij vorige week nog van wist te winnen. Met drie winstpartijen sloot zij een goed NK af.
Noord Hollands kampioen Nyssa Supusepa lootte de eerste ronde vrij tot 32 kg. Door winst op El Hamdaoudi met een slimme verwurging stond zij in de kwartfinale tegen Kerkhof die met een strafje in de golden score werd verloren. In de herkansing won zij van Ruijsendaal met een daverende harai goshi (heupworp) op ippon. Tegen Schols startte zij met 2x yugo en liep ongelukkig op een schouderworp en kwam wazari achter. Zij scoorde nog een yugo, maar dit was net te kort, want het hoogste punt is doorslaggevend.
Bij de jongens tot 55 kg. won NH’s kampioen Don de Boer zijn openingspartij met een yugo. In de tweede partij kreeg hij onverwachts een shido (straf) tegen. Don haalde alles uit de kast en zijn tegenstander Nicolai verdedigde zich met hand en tand om deze minimale voorsprong te houden. Helaas kwam het strafje bij Nicolai niet op het scorebord. Van Os werd van de mat gehaald met een heupworp gevolgd door houdgreep en ook Bontje kreeg dit recept. Tegen van Teijlingen uit Zuid-Holland kwam Don in een houdgreep waar hij niet meer uitkwam. Goed toernooi met een beetje pech voor Don.
Mika Leysner deed het als eerste jaars prima tot 44 kg. Zij beet goed van zich af en kwam door een vrije ronde en winst op Linkens met een harde sutemi 6 seconden voor tijd in de kwartfinale. Lich was hier nog te sterk en in de herkansing was Snijders nog even te veel haar. Net als Naomi Schilp tot 36 kg die eveneens een wedstrijd won kan zij nog 2 jaar meedoen in deze leeftijscategorie.
Dario Mas wist tot 55 kg een wedstrijd te winnen en Dave Laheij kwam nog te kort op dit NK.
FB_IMG_1457874954384
Al met al een goed NK waarin de Zaankanters met veel inzet en karakter hebben gestreden. Met iets meer geluk dat je als sporter ook nodig hebt zat er over het algemeen nog iets meer in. Met acht deelnemers die zich via het NH kampioenschap wisten te plaatsen kunnen wij als club wel omhoog kijken.