Joshlyn derde van Nederdland

Judoka Joshlyn Supusepa behaalde een mooie derde plaats tot 40 kg.  op het NK onder 18 jaar in Leek.

De Noord-Hollands kampioene besliste in de strijd om de derde plaats met een armklem de strijd tegen zus Nyssa Supusepa.
Na een vrije ronde werd Nijboer uit Noord-Nederland met een wazari door een beenworp in een onwrikbare houdgreep verslagen. In de halve finale tegen concurrente Fleur de Ruyter wisten beide niet tot score te komen, helaas werd er op strafjes verloren.
Nyssa had ook een vrije ronde en verloor haar eerste partij middels houdgreep.
In de herkansing  was de veel lichtere judoka van Salomons de baas over Buteijn uit Zuid-Nederland. Via 2 wazari’s met schouderworp en oplopende straffen won zij wel de herkansings finale. Een 5e plek na het verlies tegen Joshlyn was toch een net resultaat.
Kay van der Heide die zich had geplaatst als derde van Noord-Holland won zijn eerste partij met verwurging van Mitchel uit Zuid-Holland. In de kwartfinale tot 55 kg. ging hij onderuit tegen van Dun uit Limburg, met een armworp voor ippon. In de herkansing tilde Haurissa uit Zuid-Nederland hem met een ippon tegen de mat.
De eerste jaars Yara de Lang (48 kg.) kwam duidelijk nog te kort tegen de kampioen en ook in de herkansing delfde zij het onderspit.