Joshlyn Kampioen van Nederland

Joshlyn Supusepa kampioen van Nederland!

In Nijmegen deden drie judoka’s van sportschool Salomons mee in de klasse tot 32 kg. startte Joshlyn sterk met winst op Schols door een mooie wazari met een beenworp en een ijzersterke houdgreep. De kwartfinale won zij met ippon door heupworp. De halve finale tegen zus Nyssa werd door Joshlyn gewonnen. De finale tegen Fleur de Ruyter was zeer spannend. Na een moeilijke start kreeg Joshlyn steeds meer vat op haar tegenstander. Zij dwong door sterk door te vechten haar tegenstander een straf op. Slim vocht zij haar partij uit en werd kampioen van Nederland!
Nyssa Supusepa won in dezelfde klasse haar eerste partij met een fraaie ippon en ook van de Meyden werd verslagen met yugo.
Na het verlies in de halve finale tegen Joshlyn kreeg zij om de derde plaats geen vat op haar tegenstander zodat zij met een vijfde plaats genoegen moest nemen.
Yara de Lang streed zeer dapper in de klasse tot 36 kg. als eerstejaars. Na een winst en een verliespartij won zij nog tweemaal en eindigde netjes als negende.
De meiden hebben prima meegedaan op dit niveau en Joshlyn werd zelfs de eerste judokampioen van sportschool Salomons!

foto van Sportschool Salomons.