Nyssa en Casper zeer goed op dreef in Alkmaar!

dsc_0255 nyssa

Op het internationale judo toernooi in Alkmaar met deelnemers o.a. uit Noorwegen, Zweden, Engeland, België, Duitsland en Tsjechië Behaalden 2 judoka’s van de Zaanse club de derde plaats.

Bij de jongens – 18 jaar leverde Casper Loman een heel mooi resultaat in de klasse tot 73 kg. Hij groeide per partij. De eerste werd gewonnen met straf op een Zweed. Daarna werd een Engelse judoka aan de zegekar gebonden met ippon door een overname. De derde partij tegen Raynaldo Kuipers, de latere kampioen, werd nipt met yugo verloren. De volgende tegen een sterke Zweed scoorde Casper een fantastische ippon met een heupworp.
Om de derde plaats tegen een zeer sterke Engelsman was het van hetzelfde laken een pak. Er werd weer gewonnen met een daverende uchimata met ippon.
In dit zeer sterke deelnemersveld een hele mooie prestatie van de Assendelver.
Bij de meiden tot 15 jaar startte Nyssa Supusepa met een achterstand. Zij kreeg in de gewichtsklasse tot 38 kg een yugo tegen, maar herstelde zich met hard werken en scoorde Yugo en liet de tegenstander geen kans meer. 2 straffen in het voordeel van Nyssa, de volgende partij kwam zij wat ongelukkig in een houdgreep terecht tegen haar Tsjechische tegenstandster en kon zij alleen nog derde worden. De derde werd met een slimme verwurging gewonnen evenals de vierde partij. Om de tweede plaats stond Nyssa voor met wazari en doordat zij met haar overname techniek zelf te veel op de rug terecht kwam kreeg haar tegenstander uit Duitsland de ippon. Een goed resultaat voor Nyssa.