Nyssa wint in Hoofddorp

In Hoofddorp werd het Topjudo Haarlemmermeer gehouden met deelnemers uit o.a. Zweden, Duitsland, Ierland, Frankrijk en Engeland.

Nyssa Supusepa won de halve finale met wazari door heupworp.
In de finale tegen Groot Zeverd maakte Nyssa wazari met uchimata gevolgd door een strakke houdgreep. Kampioen in de klasse tot 40 kg. meisjes-18 jaar.
Yara de Lang wist beslag te leggen op het zilver tot 52 kg. bij jeugd -15 jaar.

In haar route naar de finale rekende zij met overmacht af met haar tegenstandsters. Via 5 x wazari en 3 x ippon denderde zij naar de finale. Hier werd Yara met 2 wazari op achterstand gebracht. Zij kon nog wel met wazari terug scoren, maar helaas was er binnen de reguliere 3 minuten speeltijd niet mogelijk. Een dik verdiende 2e plaats werd haar beloning.
Yanick de Rooij kwam in zijn eerste partij bij de jongens-15 jaar tot 46 kg. op achterstand met wazari. Hierna liet hij zien dat hij over een groot technisch arsenaal beschikt. Met vier verschillende technieken scoorde hij 4 x wazari. Ook in zijn tweede partij stond hij achter met een wazari. Door slim naar een houdgreep op te bouwen won hij toch met ippon. Ook de poule finale werd gewonnen. Ditmaal met wazari middels een schouderworp. De halve finale werd een zeer spannende partij. Er werd door beide judoka’s binnen de reguliere speeltijd niet gescoord. In de golden score liep Yanick op een kleine straf en verloor daardoor direct de partij. Om het brons rekende hij slim af met zijn passieve tegenstander. Hij scoorde zelf een wazari en deed daarna even weinig als zijn tegenstander. Een mooie bronzen plak tot 42 kg.