Merdailles op Open Helderse Kampioenschappen

Judoka’s Sportschool Salomons Succesvol.

 

In Den Helder op het internationale toernooi met deelnemers uit Hongarije, Denemarken, Duitsland, Engeland en Zweden, behaalden drie deelnemers van Sportschool Salomons een ereplaats.Bij de pupillen B in de categorie boven 50 kg. scoorden zij erg goed.

Mark van Dorp werd poelwinnaar en clubgenoot Jari van Roode eindigde als tweede van de poel. In de andere poel werd Mees Botschuiver tweede. In de kruisfinale won Mark van Dorp met ippon door een mooie heupworp ven Mees. Jari verloor in de andere kruisfinale van Smit uit Haarlem. Ook Mark redde het in de finale niet tegen Smit. Om de derde plaats won Jari van Mees .

Bij de pupillen A deed Peer Botschuiver het verrassend goed. Hij sloot zijn eerste grote toernooi af met een welverdiende derde plaats.

Abel en Thomas wisten zich wel door de poele’s te knokken, maar in het afvalsysteem kwamen zij nog iets te kort. Wel lieten zij beide zien dat er progressie is gemaakt en zij kunnen nu ook met de besten mee. Ga zo door mannen!

Jasmijn had het erg lastig, maar liet zich niet uit het veld slaan door bruine banddragers. Zij knokte dapper voor wat zij waard was, maar het was wel erg sterk voor Jasmijn.

Ook Yarmo deed voor het eerst nee op dit nivo met zijn gele band deed hij het helemaal goed, er werd zelfs een potje gewonnen!

Casper Lman zat evenals Jasmijn in een sterk deelnemersveld en als je dan voor het eerst meedoet dan is dat pittig, maar leer je wel veel!

Rigo won een potje in de poel, maar kwam niet in de samenvoeging. Rigo hou vol en kou vast met je worpen!

Merlvin had helaas maar twee partijen. Hij deed mee om te leren en volgend jaar beter uit de verf te komen.

Jerffrey Jonk won een potje , maar verllor er twee in het afvalsysteem.

Rosanne als altijd weer goed aan het doorbijten, je komt echt wel verder met deze mentaliteit hoor!

Sietse kwam ook om te leren,wazari voor en ook nog een houdgreep vast en toch de partij ann je tegenstander moeten laten is zuur! Ervaring opdoen daar ging het om.