Peter en Leon 2e van N-H

In Alkmaar werd het N-H kampioenschap Kata gehouden.

De prijzen werden uitgereikt door 9e danhouder Tonnie Wagenaar.

Onze stagiair Peter Vleerbos en Leon Ploem van sportschool Salomons wisten beslag te leggen op de tweede plaats. Bij zijn stage bij Sportschool Salomons was er direct een goede klik tijdens de jeugdexamens. Spontaan deden zij hier een demonstratie. Zonder ooit samen te hebben getraind zag dit er al fantastisch uit! Peter nam de rol van tori op zich en Leon die van uke.

Bij het kata is tori degene die uitvoert en uke is van groot belang want je kunt het niet alleen doen. In het kata is er een hele goede samenwerking tussen beide judoka nodig voor een goede uitvoering. Van de 5 kata waaruit je kunt kiezen vonden zij de uitdaging in het Kime no kata. In dit kata zal tori met een snelle beslissing laten zien dat hij de aanval van uke pareert of ontwijkt en deze dan afdoende controleert. Een spectaculair kata met aanvallen van tori gewapend (mes en zwaard), en ongewapend (schoppen, stoten en vastpakken).

In de voorronden eindigden zij als derde met 30 punten achter op de 2e plaats. Wel plaatsten zij zich hiermee voor de finale. In de pauze werd er hard aan een aantal punten gewerkt en moesten zij als eerste starten. Uiteindelijk strandden zij op 5 punten van de kampioen. Een hele mooi resultaat voor dit koppel dat nog maar heel kort samen traint!