Pupillen team 2e op het CIOS

Het judo team van Salomons liet afgelopen zondag op het CIOS toernooi duidelijk van zich spreken.

Het team van 3 pupillen a en 4 pupillen b versloeg in de poelwedstrijden achtereenvolgens: van der Kolk met 5-2, Kenamju Schagen met 6-1 en Nijhof uit Haarlem met 4-3.

In het afvalsysteem met de beste twee uit alle poels werd er gewonnen van Nauwelaerts uit Overveen met 4-3, ook teghen Ebi sport moest de laatste partij beslissing brengen. Victor Brouns hield zich heel goed aan zijn opdracht en onze reuzendoder won ook deze partij. Hij stond een gewicht zwaarder dan hij zelf woog.

In de finale tegen Kenamju Haarlem kwam Joey Rijkeboer net wat ervaring te kort en verloor met wazari, Yannick de Rooij verrast zijn tegenstander met een onwaarschijnlijk snelle worp, Ook Tim Laheij wist zijn tegenstander met ippon te verslaan. Yara de Lang deed wat zij kon, maar belandde in een houdgreep.
Stan Folkers streed bleek achteraf de cruciale partij.
de twee waren aan elkaar gewaagd, en Stan deed er echt alles aan. beide judoka kwamen niet tot scoren en de scheidsrechter moest dus een beslissing nemen. Helaas was deze in het voordeel van zijn tegenstander.
Dave Laheij verloor van zijn sterke tegenstander en Victor won ziijn partij gedecideerd.
Een nipt verlies, maar de Zaankanters konden met opgeheven hoofd de 2e plaats binnenhalen.
Ons tweede team bestond uit Cain Neuman, Dave , Isabelly dos Santos, Mike Collee, Jessy Stoepman, Isa Drion en Jaimy Loupias deed mee in de poel tot oranje band en eindigde als vierde. Zij hebben lekker veel ervaring opgedaan, lekker doortrainen allemaal en straks in team 1!!