Salomonsters in vorm! 3 x Goud en 5 x brons!

Judoka’s Salomons sterk op Noord-Hollands kampioenschap.

IMG-20160228-WA0009DSC_0120

In Beverwijk vond het Noord-Hollands kampioenschap judo voor de -15 plaats. De beste vier per gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK in Apeldoorn. Acht judoka’s van sportschool Salomons plaatsten zich voor dit kampioenschap.
Don de Boer won in de klasse tot 55 kg het goud, in de finale won hij van clubgenoot Dario Mas die in de halve finale van clubgenoot Dave La Heij wist te winnen. Dario Mas en Dave La Heij werden beide derde.
Joshlyn Supusepa veroverde eveneens het goud tot 36 kg. Zij was ook echt de sterkste en zal op 12 maart haar nationale titel verdedigen. In dezelfde klasse debuteerde eerste jaars Naomi Schilp met een keurige derde plaats.
Nyssa Supusepa behaalde de eerste plaats in de klasse tot 32 kg. Zij won al haar partijen met ippon waaronder de mooiste ippon van dag.
Yara de Lang verloor pas in de finale en om de tweede plaats verloor zij na een spannende partij tot 40 kg. Met een derde plek plaatste ook zij zich voor het NK.
Mika Leijsner ook al een eerstejaars, verraste met een nette derde plaats tot 44 kg.
Al met al een zeer succesvolle dag met 3 kampioenen en 5 derde plaatsen!!