Successen in Den Helder

De judoka’s van Sportschool Salomons streden afgelopen zaterdag en zondag op het  het Internationale Open Helderse judo kampioenschappen.

Yara de Lange komt samen met teamgenoot Rosa Sprengers uit in de -15 jaar tot 52kg. Rosa komt nog wedstrijdervaring te kort in deze sterke gewichtscategorie. Yara wint haar eerste partij middels een houdgreep. Helaas verliest zij haar tweede partij tegen Roxanne van Ruiten. De volgende twee partijen worden beide gemakkelijk gewonnen met ippon. De laatste partij om het brons komt zij nogmaals Roxanne tegen. Door haar strijdlust voor een revange haalt zij het brons door een achterwaartse worp precies op het juiste moment in te zetten.
Casper Loman komt uit in de +18 jaar tot 73 kg. In zijn poule is hij de jongste. Zijn eerste partij tegen een Georgiër loopt gelijk op, Casper kan er helaas net niet de winst uit halen. Zijn tweede partij tegen een Engelsman wint hij met diverse worpen waarin uiteindelijk een maki komi voor de ippon en de winst zorgt. Ook de derde wordt gewonnen met technisch judo. De laatste partij lijkt iets te snel achter elkaar te komen, Casper verliest met wazari. Als jongste van zijn internationale poule toch knap derde geworden.
Bij de jeugd-12 jaar behaalde Joyce Florusse een knappe 2e plaats. Zij won 8 van de 9 partijen en liet naast doorzettingsvermogen ook vooral vooruitgang zien in het staande gevecht. Een mooie ippon met uchimata liet haar tegenstandster op de tatami belanden.