Succes in Mierlo

Houvast judo toernooi in Mierlo.

Mark van Dorp en Yari van Roode maakten er een marathon van in de klasse boven 66 kg. Na 17 minuten won Mark met een shido. Tegen Rick Zomer de nummer drie van het NK -17 jaar, won Mark met een prima heupworp.  Als  laatste tegen clubgenoot Mees Botschuiver. Ook deze werd door Mark gewonnen. Ditmaal met een heupworp. Mark kampioen en Mees derde.

Don de Boer wint zijn eerste partij met sutemi. De volgende bij de pupillen b tot 38 kg. maakte hij af met een houdgreep. In de halve finale kwam hij  tegen Tom Loos. Altijd lastig maar Don nam slim over en scoorde yugo.In de finale werd Don als winnaar aangewezen, hij was duidelijk de aanvallende judoka.

Jay Odinga startte met een mooie uchimata. De tweede ging verloren. Na nog twee keer winst stond hij  om de derde plaats.  Deze won hij overtuigend op beslissing in de categorie tot 34 kg.

Tim  Lahei startte zijn eerste partij een met snelle ippon. Zijn volgende bij de pupillen a tot 34 kg. was pakken en ippon scoren. De halve finale kwam Tim achter met een yugo. Hier toonde hij zijn karakter Tim scoort een wazari terug  pakt zijn tegenstander in een oersterke houdgreep.In de finale tegen Jim Breel kwam hij ijzersterk in met osotogari zette goed door kreeg een wazari en direct gevolgd door een houdgreep

Al met al drie kampioenen  en twee derde plaatsen voor de judoka van sportschool Salomons in dit goed bezette toernooi!