2e en 3e op het CIOS toernooi

Tijdens het C.I.O.S teamtoernooi voor jeugd onder 12 jaar behaalden de Zaanse judoka’s een tweede en derde plaats.

In de categorie tot oranje band verloor het team van Randers nipt met 5-3, dezelfde uitslag was er tegen BCK maar dan in het voordeel van Salomons. Nijhof werd overklast met 7-1. Tegen het team van Bos verloren er 2 judoka’s op een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter en ook de partij van Jay Odinga kreeg een ippon tegen die voor het zelfde geld andersom had kunnen zijn. Met de uiteindelijke 5-3 nederlaag bleef er in het team toch een nasmaak en een revanche gevoel hangen. Zij kunnen toch terugzien op een goed toernooi met een derde plaats.

Het eerste team dat uitkwam in de categorie waarin alle banden konden deelnemen startten daverende overwinning met een 8-0 met louter ippons tegen Nijhof. Tegen het verrassend  sterke Lu Gia Yen wrd met 5-3 verloren. Tegen het altijd sterke team van Bos revancheerde zij de nederlaag van get andere team.  Met overmacht en zes keer ippon werd Bos naar huis gestuurd. Tegen Judo Yushi werd het in de halve finale een bloedspannende strijd.

Tim  Laheij en Luuk Schalkwijk verloren beide met ippon. Don de Boer won ook zijn vijfde partij met ippon. Joy Post bleef ook het hele toernooi ongeslagen en scoorde eveneens ippon. Axel Engels en Thomas van Dorp verloren respectievelijk met ippon en wazari. Met een 4-2 achterstand en nog twee partijen te gaan leek de winst ver weg. Abel Abels dacht daar wel anders over en scoorde ippon met een snoeiharde taiotoshi (armworp). De druk lag nu op Mel Plug, maar als een ervaren wedstrijdjudoka won hij met een onwrikbare houdgreep zodat de winst op judopunten naar het team van een feit was! In de finale kreeg het wel op revanche beluste team weer met dezelfde cijfers wederom klop van Lu Gia Yen. Het inzetten van Jersey Schenker die ongeslagen bleef en ippon scoorde en Jasmijn Rootlieb die er alles aan deed, maar toch te kort kwam maakte geen verschil.

CIOS team 2e

Van de 13 teams op een tweede plaats eindigen was voor coach Warner Salomons een prima resultaat. Het belangrijkste is dat er weer progressie wordt gemaakt en er vooral met lef en technisch is geknokt.