Jeugdteam 2e bij de WFJJC

Jeugdteam Salomons/BCK 2e

Bij de slotronde van de West-Friese kampioenschappen teams verdedigde de judoka’s van Salomons en BCK hun tweede positie met succes.

Het team dat vorig seizoen promoveerde van de derde naar de tweede klasse liet zien ambitie genoeg te hebben om volgend seizoen naar de 1e klasse te kunnen.

De eerste partij tegen koploper Pijloo/Gietelink verliep niet helemaal volgens plan. Jara de Lang (24 kg) debuteerde heel goed en won met ippon evenals Axel Engel (30 kg) en kwamen zo op 3-1 voorsprong. Na vier verliespartijen won Jeffreij Jonk nog wel zijn wedstrijd, maar de partij werd met 6-3 verloren.

Tegen Toradoshi won Jara de Lang weer met een mooie ippon.  Stan Volkers (27 kg ) verloor net op beslissing en de enige deelnemer van BCK Kelvin Tarroe ( 30 kg ) verloor met een actie waarvoor hij voor hetzelfde geld ook een ippon voor had kunnen krijgen. Thomas van Dorp (34 kg ) en Abel Abels (38 kg ) wonnen beide met een daverende ippon.  Yarmo Brugman ( 42 kg ) wierp zijn tegenstander hoog in de lucht met een offerworp. Jeffreij Jonk won met ippon. Dominique Benjamins ( 46 kg )en Rosanne Pranger ( 55 kg ) hadden geen tegenstander. De einduitslag werd 7-2 voor de Zaankanters.

Als laatste werd ook Yamaguchi aan de zegekar gebonden. Jara liet zien van grote waarde te zijn voor het team en won ook haar derde wedstrijd. Axel en Jeffreij scoorden wederom ippon en waren ook ongeslagen. Abel won zijn partij op beslissing en Yarmo liet zijn tegenstander weer vliegen. Cheryl Obol ( 46 kg ) toverde met een spectaculaire heupworp op het scorebord.

Het volgende seizoen zal Salomons en BCK onafhankelijk aan de West-Friese deelnemen. Na een aantal jaren goed te hebben samengewerkt gaan de beide clubs hun eigen weg inslaan. Dit was ook uiteindelijk de doelstelling. Salomons blijft in de tweede klasse en BCK zal in de 4e klasse gaan beginnen. Salomons is actief in Zaandam, Oostzaan, Westerwatering, Rooswijk en het Kalf.