Jeugdteam sterk

Jeugd Salomons in vorm.

Het jeugdteam van Salomons presteerde sterk in de 2e ronde van de westfriese jeugd judocompetitie in Amsterdam.

De start tegen Ebi Sports was veelbelovend.

Met 6-3 walsten de Zaandammers over de koploper in de competitie heen.

Tegen de Uitkomst werd zelfs met 7-2 gewonnen.

De laatste partij tegen Dun Hong werd een revanche van de eerste ronde. Er werd toen met twee judoka minder verloren van de Helderse judoclub. Nu pakte de judoka van sportschool Salomons overtuigend de winst met 6-3. Het team steeg direct van de 5e naar de 2e plaats en liet zien dat zij aspiraties hebben om kampioen te worden.

Yannick de Rooij liet zien een prima aanwinst te zijn voor het team. Hij won al zijn partijen. Tim Laheij en Yara de lang wonnen beide alles op 27 kg. Op 30 kg liet Axel Engels zich in de eerste partij verrassen, de tweede won hij met een magistrale ochigari en de laatste partij kreeg hij zijn eigen ippon tegen, Don de Boer alweer op de 34 kg sloot al zijn partijen met winst af. Thomas van Dorp was duidelijk gegroeid en won zijn partijen met degelijk judo. Yarmo Brugman ontwikkeld zich positief tot 42 kg. Jasmijn deed wat zij kon, maar was toch iets te licht in de klasse tot 46 kg. Cheryl Obol gaat aanvallender juden en vooral de laatste partij deed zij het prima, Koen Hoogkamp maakte een prima debuut in het team en liet zien dat hij een vaste plek verdient in het team.