Judoka’s sterk in Den Haag

Op het internationale Residentie toernooi in Den Haag werd er mooie resultaten behaald door de judoka’s van sportschool Salomons.

dsc_0277
Joshlyn Supusepa behaalde een 1e en een 2e plaats.
Zaterdag won zij met overmacht in de finale tot 40 kg. in de groep onder 15 jaar met 2x wazari. Zij deed dit met een linkse en een rechtse heupworp.
Zondag kwam zij aan de start bij het meetmoment onder de 18 jaar.
Joshlyn Supusepa opent tot 40 kg. met een verliespartij tegen Fleur de Ruiter. Hier was Joshlyn sterker maar gaat in een linkse beenworp met een yugo. Hierna volgen 2 straffen voor de Ruiter, maar die wist slim haar voorsprong te verdedigen. Hierna scoorde zij 2 x wazari tegen Groot Zevert. Tegen Veurink maakt zij eerst wazari met uchi mata en maakt het af met ippon door houdgreep. Ook Maas uit Zuid Nederland kreeg een wazari met uchi mata en wazari met tai otoshi. Tweede plaats voor Joshlyn!
Zus Nyssa kwam zaterdag uit tot 36 kg. onder 15 jaar.
Met sterk en gevarieerd judo kwam zij in de finale tegen clubgenote Naomi Schilp.
De 2 jaar jongere Schilp verraste met deze finaleplaats, maar kwam tegen Nyssa nog te kort. Een heel mooi podium in een sterk internationaal veld.
dsc_0278Ook Casper Loman deed van zich spreken met een mooie derde plaats tot 18 jaar in de klasse tot 73 kg met alle nationale toppers.
Tim Treur kwam ver tot 55 kg. en eindigde als 7e van de 42 deelnemers.