Peter uitgeschakeld op NK

Peter Hoebeke van Sportschool Salomons, op het districtskampioenschap (eerste) en op het Nationaal kwalificatietoernooi (derde) kon zijn medaillekansen op het NK seniorenniet verzilveren.
In de kwalificatie was hij enorm op dreef en werd er maar 1 partij verloren, tegen de winnaar van het NKT Olle Overbosch.

Op het NK in Rotterdam bij de beste acht van Nederland in de klasse tot 81 kg trof hij in de eerste ronde de nummer vier van het district NH..

Wat iedere judoka kan overkomen gebeurde tot zijn eigen teleurstelling, verlies op ippon. Hoebeke werd volledig verrast door Melvin Schol met o uchi gari en kon alleen nog maar derde worden.

Er moest dan gewonnen worden van Overbosch, die ook al een steekje had laten vallen.

In een gelijkopgaande strijd waarin Hoebeke voorstond door een straf bij Overbosch, liet hij op de grond een klein gaatje vallen waardoor hij in een houdgreep terecht kwam.

Het toernooi eindigde voor Hoebeke wel heel vervelend. Zeker omdat nr. drie van het district Niels de Wit op de derde plaats eindigde. In beide voorgaande toernooien werd de Wit in een ippon gegooid door Hoebeke.