Tim tweede in Haarlemmermeer

Tim La Heij behaalde een dik verdiende tweede plaats tot 42 kg. tot 12 jaar op het Topjudo Haarlemmermeer toernooi.

De dag ervoor nog met koorts in bed en DSC_0098op de wedstrijddag vroeg hij  ‘is het hier zo koud?’ Meneer was dus gewoon nog ziek. Hij startte met een snelle wazari gevolgd door een houdgreep, dus weinig energie verloren, zoals afgesproken. Tussen de partijen zat hij energiebesparend op een stoel en bewoog zich verder bijna niet, zoals afgesproken. De tweede pot scoorde hij een yugo met schouderworp en judode zijn partij verder slim uit, zoals afgesproken. De derde partij tegen Jerommeke waar hij in Mierlo nog van verloor hield hij zich weer keurig aan de afgesproken tactiek en gaf zijn tegenstander geen enkele kans en scoorde Tim een mooie ippon met kouchigari (binnenwaartse beenveeg). In de finale stapte Tim per ongeluk op een uchimata en helaas was het direct ippon. Dit was het enige wat niet was afgesproken! Fantastisch samengewerkt Tim!

Joshlyn Supusepa Startte in de klasse tot 36 tot 15 jaar met een mooie wazari gevolgd door houdgreep. De tweede partij werd haar aanval overgenomen door de latere kampioen Gotschalk. De 3e en 4e partij was zij oppermachtig en versloeg zij haar tegenstandsters met ippon. De maximaal haalbare 3e plaats was dus dikverdiend.

Casper trad aan bij de -18 toto 66 kg. De complete nationale top was aanwezig aangezien het een meetmoment betrof voor de -18. Justin van Heest werd met 2x wazari naar de herkansing verwezen evenals zijn volgende tegenstander die wel lastig was, veel nepaanvallen maakte waardoor Casper 2x een shido kreeg. Maar de yugo van Casper was voldoende. De derde partij won hij snel met een razendsnelle verwurging. De vierde werd verloren van de koploper met de meeste punten op de ranking. Voor de tweede plaats in de poel gaf Casper zijn yugo 4 seconden voor tijd weg. Helaas kreeg hij wazari tegen. Zo miste hij de laatste acht.

Yanick de Rooij kwam ver bij de -12 tot 34 kg. Hij verloor zijn 5e partij net aan met een shido verschil. Hij eindigde zo op de 7e plaats. In dezelfde klasse raakte Owen de Boorder helaas geblesseerd (torsieletsel) in zijn derde partij. Ryva won 1 potje en Milo en Luca Melk deden wat zij konden net als Dave La Heij en zullen nog aan hun kumikata (manier van vastpakken) moeten werken. Jasmijn Rootlieb en Don de Boer waren specialisten in verwurgingen (krijgen) en zullen gebrand zijn op het volgende toernooi.