Tom Pronk Noord- Hollands kampioen!!

Tom Pronk kampioen van Noord- Holland.

Tom Pronk kwam in zijn openingswedstrijd met yugo achter. Hij had voldoende veerkracht en scoorde zelf wazari en kwam zo in de halve finale. Zijn tweede scoorde Tom wazari20120318_122016.jpg en met een overname. In de finale was het een gelijkopgaande partij met een slimme schouderworp in de laatste seconden haalde hij de titel binnen. Fantastisch gedaan Tom!

Thomas van Dorp wist binnen 5 seconden ippon te scoren. De tweede partij werd overtuigend gewonnen met yugo en wazari door een armworp.
De halve finale werd het een spannende partij met winst op beslissing. In de finale was het net andersom. Verlies op beslissing.
Nu moest Thomas tegen David Koster. Het werd helaas een herhaling van vorige week. Thomas ging in de overname van David en werd na een goed toernooi derde.

Don de Boer wint zijn eerste partij met een snelle ippon. De tweede was spannend tot het einde. In de laatste seconden liep hij op een yugo. In de herkansing won hij met yugo. Helaas ging de volgende verloren op beslissing van de scheidsrechters.

Melvin  Wetter startte overtuigend met en fantastische  heupworp. 
De tweede partij kregen hij ippon tegen. In de herkansing werd hij uitgeschakeld.

Joshlyn, Stan en Mike plaatsen zich vorige week voor dit kampioenschap. Zij deden voor de 1e keer mee en komen nog wat ervaring te kort.

Iedereen heeft enorm zijn best gedaan en behalve de 2 prijswinnaars mogeen de judoka’s volgend jaar weer proberen zich te plaatsen voor het distriktskampioenschap.

Lekker doortrainen allemaal!!

Ook werd er gestreden door de judoka’s tot 17 jaar.
Jeffrey Jonk liet zijn eerste tegenstander slim uitrazen en profiteerde na een wilde actie met ippon door uchi mata.
Rosanne  Pranger deed voor het eerst mee aan het districtskampioenschap en startte prima met een wazari gevolgd door een houdgreep. De overige partijen gingen verloren van meiden met veel meer ervaring. Rosanne liet wel zien dat zij progressie maakt en steeds meer weerstand kan bieden tegen meiden op dit hoge niveau. Zij eindigde toch op de gedeelde derde plaats.