Westfrieseteam eidigt als derde

Op de slotdag in Beverwijk wisten de judoka’s van Sportschool Salomons hun ongeslagen status vast te houden in de Westfriese kompetitie.

Door twee maal winst met 6-4 op Hajime en Dojo ’t Loo werden er 9 wedstrijden achter elkaar gewonnen.Helaas door ziektes en zeerte’s verloren de Zaankanters de eerste 5 wedstrijden in het begin van het seizoen.Met deze geweldige inhaalrace werd toch nog de derde plaats opgeëist. Tweede werd judoacademie Amsterdam met evenveel matchpunten, maar met iets meer judopunten.Eerste werd van der Werff uit Hoorn. Beide teams wedren door Salomons verslagen.

De lichtere judoka’s gaan het steeds beter doen. Lilit Moeradjan, N-H kampioen bij de pupillen b, won met haar groene band van een bruine band. Akin Bal en Sarkis Moeradjan vormen een goed blok en Arie jan Krijgsman wist zijn partij ook te winnen. Wilbert voorwinden had in de klasse tot 60 kg. geen tegenstander en tot 66 kg  is slecht bezet en moet nog vanuit de jeugd worden opgevuld. Stefan Walsweer overtuigde deze ronde met sterk judo Peter Hoebeke ook al Nederlands Politiekampioen is de gehele kompetitie ongeslagen. Tim van der Meulen en Christiaan Wezel laten zien dat zij evenals Daniel Stilkenboom van waarde zijn voor het team. Christiaan na 10 jaar geen wedstrijd wist ook zijn partij te winnen. Zwaargewicht Fons de Beer verwees al zijn tegenstanders gedecideerd naar de tatami.

Wij hopen dat wij het volgende seizoen op oorlogssterkte blijven dan gaan we voor de titel!!
Gefeliciteerd en succes in het nieuwe seizoen Cees, Warner en Bianca.