Peter senioren kampioen van N-H

In Beverwijk tijdens de district wedstrijden voor senioren judoka’s presteerde Salomons judoka Peter Hoebeke opvallend goed. Hoebeke kwam uit in de klasse tot 81 kg.

Zijn openingswedstrijd tegen de stugge Niels de Wit werd een hele kluif. De eerste 3 minuten oogde de Wit sterker en moest Hoebeke een shido (kleinste straf)en een yugo incasseren. De laatse 2 minuten kantelde de partij en kreeg ook de Wit een shido. In de laatste 10 seconden scoorde Hoebeke tot opluchting van zijn supporters nog de benodigde yugo. In de golden score werd de veerkracht van Hoebeke zichtbaar. Een goed getimede en hard doorgezette beenveeg leverde een wazari en de winst op.

Tegen Tol werd er gewonnen met ippon voor uchimata (heupworp), en in de halve finale wachtte Sander van der Berg.

Vanuit het niets toverde Hoebeke een slimme armworp uit zijn rijk gevulde technische arsenaal en scoorde wederom ippon.

De finale tegen Haarlemmer Jordi Croese was werkelijk propaganda voor de judosport.

Peter startte tegen deze gelouterde en begaafde judoka met een yugo door de eerste aanval van Croese direct uit te tillen. De volgende aanval werd overgenomen voor met een wazari en als toetje scoorde Hoebeke nog een fraaie ippon met tani otoshi (offerworp).

Als er een stijlprijs te verdienen was, dan zou deze zeker naar Hoebeke zijn gegaan!

De eerste 4 judoka’s per district plaatsen zich voor het nationaal kwalificatie toernooi op 10 oktober in Eindhoven. De best 8 van die dag plaatsen zich dan voor het nationaal kampioenschap.